Mexické hovězí

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-6.png

20. 03. 2017

Ingredience

1 kg podplečí (předního hovězího)

1 velká cibule nakrájená na plátky

1 velká červená paprika nakrájená na větší plátky

1 lžíce rajského protlaku

1 polévková lžíce Agave sirupu nebo medu

1 lžička cibulového prášku (mleté cibule)

½ lžičky česnekového prášku

½ lžičky mletého kmínu 

½ lžičky chilli

1 lžička oregana

1 ½ lžičky mletého koriandru

1 lžička Tabasca nebo jiné chilli omáčky

1 šálek hovězího vývaru

sůl

 

Návod

Předehřejte troubu na 150 stupňů. Do zapékací misky nebo pekáčku poklaďte na dno nakrájené cibule a papriky. Smíchejte rajský protlak, Agave nebo med, všechno sušené koření a chilli omáčku nebo Tabasco a směs pak dobře promíchejte s hovězím nakrájeným na kostky. Maso dejte na papriku a cibuli a zalijte hovězím vývarem. Mísu zakryjte pečícím papírem a navrch ještě alobalem.

Po třech hodinách zkontrolujte, zda se maso rozpadá. Můžete dopéct dalších 30 minut.

Upečené maso pořádně promíchejte s cibulí a paprikou.

« zpět