20. 03. 2017
1 kg podplečí (předního hovězího)
1 velká cibule nakrájená na plátky
1 velká červená paprika nakrájená na větší plátky
1 lžíce rajského protlaku
1 polévková lžíce Agave sirupu nebo medu
1 lžička cibulového prášku (mleté cibule)
½ lžičky česnekového prášku
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky chilli
1 lžička oregana
1 ½ lžičky mletého koriandru
1 lžička Tabasca nebo jiné chilli omáčky
1 šálek hovězího vývaru
sůl
Předehřejte troubu na 150 stupňů. Do zapékací misky nebo pekáčku poklaďte na dno nakrájené cibule a papriky. Smíchejte rajský protlak, Agave nebo med, všechno sušené koření a chilli omáčku nebo Tabasco a směs pak dobře promíchejte s hovězím nakrájeným na kostky. Maso dejte na papriku a cibuli a zalijte hovězím vývarem. Mísu zakryjte pečícím papírem a navrch ještě alobalem.
Po třech hodinách zkontrolujte, zda se maso rozpadá. Můžete dopéct dalších 30 minut.
Upečené maso pořádně promíchejte s cibulí a paprikou.