11. 04. 2017
2 kg plece
2 lžíce mořské soli
10 stroužků česneku
4 snítky rozmarýnu
3 lžíce oregana
1 lžíce sušeného tymiánu
šťáva ze dvou citronů
50 ml olivového oleje
100 ml červeného vinného octa
150 ml hovězího vývaru
Nejprve promíchejte nadrobno nakrájený česnek, sůl a nasekaný rozmarýn. Pak přidejte olivový olej, oregano, tymián a vmíchejte citronovou šťávu.
Marinádu pořádně vmasírujte do masa a nechte marinovat přes noc.
Předehřejte troubu na 160 ° C. Dejte maso do zapékací misky nebo pekáčku, spolu s marinádou. Přilijte hovězí vývar a ocet. Přikrejte alobalem a pečte po dobu 3-4 hodin, dokud se maso nezačne rozpadat.
K masu se skvěle hodí bramborová kaše, nebo svěží řecký salát.