Masové nudličky

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-7.png

11. 04. 2017

Ingredience

2 kg plece

2 lžíce mořské soli

10 stroužků česneku

4 snítky rozmarýnu

3 lžíce oregana

1 lžíce sušeného tymiánu

šťáva ze dvou citronů

50 ml olivového oleje

100 ml červeného vinného octa

150 ml hovězího vývaru

 

Návod

Nejprve promíchejte nadrobno nakrájený česnek, sůl a nasekaný rozmarýn. Pak přidejte olivový olej, oregano, tymián a vmíchejte citronovou šťávu.

Marinádu pořádně vmasírujte do masa a nechte marinovat přes noc.

Předehřejte troubu na 160 ° C. Dejte maso do zapékací misky nebo pekáčku, spolu s marinádou. Přilijte hovězí vývar a ocet. Přikrejte alobalem a pečte po dobu 3-4 hodin, dokud se maso nezačne rozpadat. 

K masu se skvěle hodí bramborová kaše, nebo svěží řecký salát.

« zpět