10. 12. 2016
Návod:
Předehřejeme troubu na 140 ° C
Nadrobno nakrájíme šalotku a česnek. Na půlce másla osmažíme kousky masa, dokud nezhnědnou. Přidáme šalotku a smažíme po dobu 8 až 10 minut. Vmícháme česnek a lístky tymiánu přímo do pánve. Po pár minutách vše zalijeme červeným vínem. Směs povaříme dalších asi pět minut a dále vaříme na nízkém stupni. Můžeme přidat jemně nastrouhanou čokoládu J
Připravíme dostatečné množství hovězího vývaru, který povaříme se směsí. Takto připravené maso dáme do pekáčku, který zakryjeme staniolem, zatěžkáme víkem a vložíme do předehřáté trouby. Pomalu dusíme po dobu 4 až 4½ hodiny, nebo dokud maso úplně nezměkne.
Pekáč vyjmeme z trouby a maso dáme stranou. Vzniklou omáčku rychle povaříme, dokud nezhoustne. Podle chuti můžeme přidat jam a další koření. K omáčce přidáme maso, malinko podlijeme, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.