11. 10. 2017
Ingredience
500g hovězích plátků
1 cibule
4 stroužky česneku
čerstvé houby
olej
hladká mouka
sůl, pepř a kmín
voda nebo hovězí vývar na podlití
Návod
Hovězí plátky zlehka naklepejte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na rozpáleném oleji v hlubším hrnci maso osmahněte z obou stran do zlatova. Plátky vyjměte a na oleji rychle osmahněte na drobno nakrájenou cibuli a česnek (raději připravte předem, ať se vám nepřipálí zbylá mouka). Vraťte maso do hrnce a promíchejte s cibulí a česnekem. Přidejte na plátky nakrájené houby a vše promíchejte. Podlejte vodou nebo hovězím vývarem, zakrejte pokličkou a na mírném plameni nechte vařit. Občas promíchejte a podlijte, aby se především houby nepřipálily. Dochuťte solí, pepřem a kmínem.