Hovězí plátky na houbách

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-8.png

11. 10. 2017

 

Ingredience

500g hovězích plátků

1 cibule

4 stroužky česneku

čerstvé houby

olej

hladká mouka

sůl, pepř a kmín

voda nebo hovězí vývar na podlití

Návod

Hovězí plátky zlehka naklepejte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na rozpáleném oleji v hlubším hrnci maso osmahněte z obou stran do zlatova. Plátky vyjměte a na oleji rychle osmahněte na drobno nakrájenou cibuli a česnek (raději připravte předem, ať se vám nepřipálí zbylá mouka). Vraťte maso do hrnce a promíchejte s cibulí a česnekem. Přidejte na plátky nakrájené houby a vše promíchejte. Podlejte vodou nebo hovězím vývarem, zakrejte pokličkou a na mírném plameni nechte vařit. Občas promíchejte a podlijte, aby se především houby nepřipálily. Dochuťte solí, pepřem a kmínem.

« zpět