16. 01. 2017
Tentokrát máme pro vás připravený opravdu jednoduchý recept, který vám dovolí jak hubnout, tak si opravdu pochutnat.
Ingredience:
(pro 4 osoby)
600 g hovězích plátků (2 balíčky)
Rostlinný olej
Sůl
Mletý černý pepř
Na ratatouille:
Olivový olej
1 malá cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva krájených rajčat
1 větší žlutá paprika
1 cuketa
Sůl
Návod:
Vyndejte hovězí maso z ledničky na cca 30 minut, aby dosáhlo pokojové teploty. V případě, že máte silnější plátky, můžete je rozkrojit nebo naklepat, aby byly opravu tenké. Potřete troškou oleje a nechte ještě chvilku na stole. Pořádně rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a plátky opečte z obou stran (stačí opravdu krátce, cca 2 minuty po každé straně). Úplně nakonec posolte a opepřete.
Během té půl hodinky, co vám bude maso „odpočívat“ na kuchyňské lince, si můžete připravit buď salát a nebo rychlou a jednoduchou ratatouille (vařenou zeleninu totiž tělo lépe stráví). Na olivovém oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme nasekaný česnek, posolíme a zalijeme rajčatovou šťávou. Necháme chvilku povařit, přidáme na proužky nakrájenou žlutou papriku, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni necháme vařit. Mezitím si na tenké plátky nakrájíme cuketu, tu přidáme do hrnce a vše vaříme do měkka.