Hovězí plátky

copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip.png

16. 01. 2017

Tentokrát máme pro vás připravený opravdu jednoduchý recept, který vám dovolí jak hubnout, tak si opravdu pochutnat.

Hovězí plátky

Ingredience:
(pro 4 osoby)

600 g hovězích plátků (2 balíčky)

Rostlinný olej

Sůl

Mletý černý pepř

Na ratatouille:

Olivový olej

1 malá cibule

3 stroužky česneku

1 konzerva krájených rajčat

1 větší žlutá paprika

1 cuketa

Sůl

 

 

Návod:

Vyndejte hovězí maso z ledničky na cca 30 minut, aby dosáhlo pokojové teploty. V případě, že máte silnější plátky, můžete je rozkrojit nebo naklepat, aby byly opravu tenké.  Potřete troškou oleje a nechte ještě chvilku na stole. Pořádně rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem a plátky opečte z obou stran (stačí opravdu krátce, cca 2 minuty po každé straně). Úplně nakonec posolte a opepřete.

Během té půl hodinky, co vám bude maso „odpočívat“ na kuchyňské lince, si můžete připravit buď salát a nebo rychlou a jednoduchou ratatouille (vařenou zeleninu totiž tělo lépe stráví). Na olivovém oleji osmahneme kostičky cibule, přidáme nasekaný česnek, posolíme a zalijeme rajčatovou šťávou. Necháme chvilku povařit, přidáme na proužky nakrájenou žlutou papriku, zakryjeme pokličkou a na mírném plameni necháme vařit. Mezitím si na tenké plátky nakrájíme cuketu, tu přidáme do hrnce a vše vaříme do měkka.

 

 

« zpět