Hovězí pečeně

hovezi-pecene.png

23. 01. 2017

Hovězí pečeně

 

Ingredience:
 

800 g zadního hovězího

2-3 malé cibule

1 česnek

½ celeru

1 kořen petržele

2 mrkve

rostlinný olej

hovězí vývar, dle potřeby

sůl

pepř

 

Návod:

Maso vyndáme z lednice, potřeme olejem, posolíme, popepříme a necháme minimálně 30 minut odpočívat. Mezitím si předehřejeme troubu na 240 stupňů a připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáčku na malé množství oleje. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Maso vložíme na zeleninu a dáme do trouby. Okamžitě snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme cca 30 minut. Připravíme si trošku vývaru, kterým po třiceti minutách zeleninu zalijeme, aby se nepřipalovala. Pekáč zaklopíme a při teplotě 140 stupňů pečeme další hodinu. Poté vyjmeme maso, zakryjeme alobalem a necháme tak, asi patnáct minut. Maso nakrájené na tenké plátky můžete podávat s vařenou zeleninou (superdietní varianta), nebo bramborami.

Zeleninu z pekáčku lze rozmixovat, vznikne vám vlastně taková velmi chutná dietní svíčková. Takže ta část rodiny, která nedodržuje novoroční předsevzetí, si klidně může dopřát, jako přílohu, i houskový knedlík… smiley

« zpět