23. 01. 2017
Hovězí pečeně
Ingredience:
2-3 malé cibule
1 česnek
½ celeru
1 kořen petržele
2 mrkve
rostlinný olej
hovězí vývar, dle potřeby
sůl
pepř
Návod:
Maso vyndáme z lednice, potřeme olejem, posolíme, popepříme a necháme minimálně 30 minut odpočívat. Mezitím si předehřejeme troubu na 240 stupňů a připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na větší kostky a dáme do pekáčku na malé množství oleje. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Maso vložíme na zeleninu a dáme do trouby. Okamžitě snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme cca 30 minut. Připravíme si trošku vývaru, kterým po třiceti minutách zeleninu zalijeme, aby se nepřipalovala. Pekáč zaklopíme a při teplotě 140 stupňů pečeme další hodinu. Poté vyjmeme maso, zakryjeme alobalem a necháme tak, asi patnáct minut. Maso nakrájené na tenké plátky můžete podávat s vařenou zeleninou (superdietní varianta), nebo bramborami.
Zeleninu z pekáčku lze rozmixovat, vznikne vám vlastně taková velmi chutná dietní svíčková. Takže ta část rodiny, která nedodržuje novoroční předsevzetí, si klidně může dopřát, jako přílohu, i houskový knedlík…
« zpět