Hovězí nudličky s medem a černým pepřem

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-2.png

04. 03. 2017

Ingredience

 

500 g hovězího ořechu nebo zadního hovězího

1½ lžíce arašídového oleje (stačí i rostlinný nebo řepkový olej)

1 stroužek česneku, drcený

1 malá cibule, nakrájená na drobno

 

Omáčka

3 lžíce sójové omáčky

3 lžíce medu

1½ lžíce ústřicové omáčky

2 lžíce čínského vína na vaření nebo suché sherry 

2 lžíce vody

1 lžička hrubě drceného černého pepře (nebo ½ lžičky čerstvě mletého pepře)

 

 

Návod

 

 

Nejprve si připravte omáčku z výše uvedených ingrediencí.

 

Prudce rozehřejte olej na vysokou teplotu ve woku nebo velké těžké pánvi. Přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání rychle osmahněte. Přidejte na menší kousky (nudličky) nakrájené hovězí maso a za stálého míchání krátce osmahněte. Maso vyjměte z pánve a na středním plameni v pánvi přiveďte do varu omáčku. Stačí povařit minutku a pak hned do pánve vraťte hovězí maso s cibulí a česnekem. Maso s omáčkou promíchejte, ale jen krátce a ihned podávejte s rýží.

 

Tip navíc: Pokud chcete, aby bylo maso co nejkřehčí, zkuste techniku používanou v restauracích… Nakrájené hovězí maso marinujte po dobu 30 minut s půl lžičkou jedlé sody, 2 lžícemi vody, 1 polévkovou lžící  sojové omáčky, 1 lžičkou cukru a  1 lžící oleje.

 

« zpět