04. 03. 2017
500 g hovězího ořechu nebo zadního hovězího
1½ lžíce arašídového oleje (stačí i rostlinný nebo řepkový olej)
1 stroužek česneku, drcený
1 malá cibule, nakrájená na drobno
Omáčka
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce medu
1½ lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce čínského vína na vaření nebo suché sherry
2 lžíce vody
1 lžička hrubě drceného černého pepře (nebo ½ lžičky čerstvě mletého pepře)
Nejprve si připravte omáčku z výše uvedených ingrediencí.
Prudce rozehřejte olej na vysokou teplotu ve woku nebo velké těžké pánvi. Přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání rychle osmahněte. Přidejte na menší kousky (nudličky) nakrájené hovězí maso a za stálého míchání krátce osmahněte. Maso vyjměte z pánve a na středním plameni v pánvi přiveďte do varu omáčku. Stačí povařit minutku a pak hned do pánve vraťte hovězí maso s cibulí a česnekem. Maso s omáčkou promíchejte, ale jen krátce a ihned podávejte s rýží.
Tip navíc: Pokud chcete, aby bylo maso co nejkřehčí, zkuste techniku používanou v restauracích… Nakrájené hovězí maso marinujte po dobu 30 minut s půl lžičkou jedlé sody, 2 lžícemi vody, 1 polévkovou lžící sojové omáčky, 1 lžičkou cukru a 1 lžící oleje.