Hovězí burger

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-2.png

18. 03. 2017

Ingredience 

400 g boku bez kosti

olivový olej

1 malá červená cibule

bílý vinný ocet

1 velká kyselá okurka

2 sezamové bulky

4 plátky uzené anglické slaniny

2 lžičky dijonské hořčice

Tabasco

2 tenké plátky sýra

2 lžíce kečupu

1/8 ledového salátu

sůl a pepř

 

Burger omáčka:

1 lžíce majonézy

1 lžíce kečupu

1 lžička Tabasco omáčky

1 lžička Worcesterové omáčky

1 lžička brandy nebo bourbonu

 

Návod

Rozemelte maso a rozdělte na dvě placičky, potřete trochou oleje a dejte na chvíli do lednice.

Pak nakrájejte cibuli na jemné kroužky a smíchejte s octem a špetkou mořské soli. Na plátky nakrájejte kyselou okurku. Pokrájejte salát na drobné proužky a smíchejte s burger omáčkou.

Beefburgery dochuťte solí a pepřem. Na nepřilnavou pánev vyhřátou na vysokou teplotu dejte burgery a rychle opečte po obou stranách. Snižte intenzitu plamene a “zatažené” burgery potřete pár kapkami Tabasca a hořčicí. Po chvilce obraťte maso na stranu pomazanou hořčicí a i horní půlku ochuťte Tabascem a hořčicí. Pak burgery obraťte a dopečte. Na menší pánvi na mírném ohni opečte slaninu. Na oba burgery dejte plátek sýra a slaninu.  Přiklopte pokličkou a nechte chvilku, aby se sýr roztavil. 

Na výpeku ze slaniny opečte do zlata na půlky rozříznuté sezamové bulky. Na dokončení chutného beefburgeru dejte na spodní část bulky vrstvu připraveného salátu s burger omáčkou, na salát pak položte burger, přidejte cibuli a okurku a zaklopte horní půlkou bulky pomazanou kečupem. Ihned podávejte zabalené ideálně v pečícím papíře.

« zpět