18. 03. 2017
400 g boku bez kosti
olivový olej
1 malá červená cibule
bílý vinný ocet
1 velká kyselá okurka
2 sezamové bulky
4 plátky uzené anglické slaniny
2 lžičky dijonské hořčice
Tabasco
2 tenké plátky sýra
2 lžíce kečupu
1/8 ledového salátu
sůl a pepř
Burger omáčka:
1 lžíce majonézy
1 lžíce kečupu
1 lžička Tabasco omáčky
1 lžička Worcesterové omáčky
1 lžička brandy nebo bourbonu
Rozemelte maso a rozdělte na dvě placičky, potřete trochou oleje a dejte na chvíli do lednice.
Pak nakrájejte cibuli na jemné kroužky a smíchejte s octem a špetkou mořské soli. Na plátky nakrájejte kyselou okurku. Pokrájejte salát na drobné proužky a smíchejte s burger omáčkou.
Beefburgery dochuťte solí a pepřem. Na nepřilnavou pánev vyhřátou na vysokou teplotu dejte burgery a rychle opečte po obou stranách. Snižte intenzitu plamene a “zatažené” burgery potřete pár kapkami Tabasca a hořčicí. Po chvilce obraťte maso na stranu pomazanou hořčicí a i horní půlku ochuťte Tabascem a hořčicí. Pak burgery obraťte a dopečte. Na menší pánvi na mírném ohni opečte slaninu. Na oba burgery dejte plátek sýra a slaninu. Přiklopte pokličkou a nechte chvilku, aby se sýr roztavil.
Na výpeku ze slaniny opečte do zlata na půlky rozříznuté sezamové bulky. Na dokončení chutného beefburgeru dejte na spodní část bulky vrstvu připraveného salátu s burger omáčkou, na salát pak položte burger, přidejte cibuli a okurku a zaklopte horní půlkou bulky pomazanou kečupem. Ihned podávejte zabalené ideálně v pečícím papíře.