15. 04. 2017
1kg kližky
4 velké cibule
4 lžíce sádla
2 lžíce sladké mleté papriky
6 stroužků česneku
1 lžička mletého nebo drceného kmínu
1 lžíce majoránky
3-5 dcl hovězího vývaru
černý pepř mletý
sůl
Na rozehřátém sádle osmahněte na malé kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Cibuli osolte, dobře promíchejte a vyndejte z hrnce na talířek. Ve zbylém výpeku zprudka opečte kostky z kližky, aby se maso zatáhlo. Vraťte cibuli do hrnce zamíchejte a podlijte vývarem. Snižte plamen, aby omáčka jen probublávala a přidejte papriku, kmín, pepř, majoránku, občas zamíchejte a v případě potřeby podlijte zbytkem vývaru (nebo vodou). Až maso změkne přidejte drcený česnek a přidejte koření dle vlastní chuti.