Guláš z kližky

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-2.png

15. 04. 2017

Ingredience

1kg kližky

4 velké cibule

4 lžíce sádla

2 lžíce sladké mleté papriky

6 stroužků česneku

1 lžička mletého nebo drceného kmínu

1 lžíce majoránky

3-5 dcl hovězího vývaru

černý pepř mletý

sůl

 

Návod

Na rozehřátém sádle osmahněte na malé kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Cibuli osolte, dobře promíchejte a vyndejte z hrnce na talířek. Ve zbylém výpeku zprudka opečte kostky z kližky, aby se maso zatáhlo. Vraťte cibuli do hrnce zamíchejte a podlijte vývarem. Snižte plamen, aby omáčka jen probublávala a přidejte papriku, kmín, pepř, majoránku, občas zamíchejte a v případě potřeby podlijte zbytkem vývaru (nebo vodou). Až maso změkne přidejte drcený česnek a přidejte koření dle vlastní chuti.

« zpět