09. 04. 2017
1 kg falešné svíčkové
1 pečený česnek (viz postup níže)
2 lžíce česneku nakrájeného nadrobno
1 lžíce tymiánu
1 lžíce rozmarýnu
1 lžíce olivového oleje
snítky rozmarýnu a tymiánu
sůl a pepř
Předehřejte troubu na 150ºC. Smíchejte nakrájený česnek, tymián, rozmarýn a olivový olej v malé misce. Maso očistěte a rozřízněte podélně na půlku. Na spodní půlku dejte pečený česnek a zaklopte druhou půlkou masa. Kusy svažte provázkem.
Na pánvi nechte rozpálit olej a maso pořádně opečte ze všech stran, dokud nezhnědne. Pak maso osolte a opepřete ze všech stran a potřete směsí z česneku, tymiánu, rozmarýnu a olivového oleje.
Maso dejte na pekáč spolu se snítkami tymiánu a rozmarýnu a pečte v troubě cca hodinu.
Upečené maso pak ještě nechte odpočinout zabalené do alobalu alespoň pět minut.
Pečený česnek
Ingredience
1 celá palice česneku
2 lžičky čerstvých nasekaných lístků tymiánu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
Návod
Česnek rozdělte na stroužky a zbavte slupky. Smíchejte s čerstvým tymiánem, olivovým olejem a balsamikem. Směs zabalte do alobalu a v předehřáté troubě pečte při teplotě 180ºC po dobu 35 minut.
Upečený česnek vyndejte z alobalu a nechte vychladnou.