22. 03. 2017
500 g hovězího krku (hovězí přední bez kosti, mleté)
2 stroužky česneku
1 cibule
2 snítky čerstvého rozmarýnu
6 plátků uzené anglické slaniny
200 ml červeného vína
250 g sušených rajčat
1 konzerva rajčat
500 g těstovin (špagety, penne)
parmazán
extra panenský olivový olej
sůl
Předehřejte troubu na 180°C. Oloupejte a najemno pokrájejte česnek a cibuli, na malé kousky nakrájejte slaninu a nadrobno nasekejte lístky rozmarýnu.
Do vhodného kastrolu nalijte menší množství olivového oleje a zahřejte na mírném plameni, přidejte slaninu, rozmarýn, česnek a cibuli a za občasného míchání vařte cca 5 minut.
Zvyšte intenzitu plamene a přidejte mleté ??hovězí maso. Za stálého míchání zprudka osmahněte a až maso začne hnědout, zalijte vínem. Pak na nízkém plameni nechte probublávat, než se víno dostatečně zredukuje.
Mezitím rozmixujte sušená rajčata a přidejte na pánev spolu s konzervovanými rajčaty. Dobře promíchejte a dochuťte solí.
Kastrol zakryjte pokličkou nebo alobalem a nechte v troubě na hodinu. Po třiceti minutách směs promíchejte, popřípadě přidejte trochu vlažné vody, kdyby bylo třeba.
V této fázi dejte vařit dostatečné množství osolené vody na špagety. Těstoviny povařte al dente (na skus).
Směs a těstoviny dobře promíchejte, rozdělte na talíře a posypte troškou parmazánu.