Beef Wellington

copy-of-pro-tip-1.png

02. 12. 2016

Beef Wellington

Ingredience:

2 x 400 g hovězí svíčkové

Rostlinný olej, na smažení

500 g hub (žampiónů)

Lístky z jedné snítky tymiánu

500 g listového těsta

8 plátků parmské šunky

Směs ze 2 žloutků, 1 polévkové lžíce vody a špetky soli

Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř

 

Na omáčku z červeného vína

2 lžíce olivového oleje

200 g hovězího ořezu

4 velké šalotky, oloupané a nakrájené

12 černý pepř

1 bobkový list

1 snítka tymiánu

Lžíci červeného vinného octa

750 ml láhev červeného vína

750 ml hovězího vývaru

 

Návod:

Oba kousky dobře očištěné svíčkové pevně zabalíme do trojnásobné vrstvy fólie, aby maso mělo pěkný válcovitý tvar, a přes noc necháme v lednici

Maso vyndáme z lednice, odstraníme fólii, do válečků vmasírujeme olej a zprudka osmahneme na rozpálené pánvi, dokud maso nezhnědne. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout

Mezitím, co maso chladne, jemňounce nakrájíme houby, přidáme na drobno nasekané lístky tymiánu, sůl a pepř a usmažíme je na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje.

Houby vaříme při vysoké teplotě, dokud se všechna voda nevypaří. Směs necháme vychladnout na talíři.

Na pracovní desku poklademe dvakrát 4 plátky parmské šunky, na které rovnoměrně poklademe houbovou směs

Na směs položíme maso a pomocí kuchyňské fólie zarolujeme parmskou šunku s houbami a balíčky na chvilku vložíme do lednice.

Mezitím si listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, vložíme na lehce pomoučený vál a do každé půlky opět pomocí fólie pevně zabalíme vždy po jednom kusu svíčkové

Připravíme si vaječný žloutek s troškou vody, přidáme špetku soli a těsto směsí potřeme.

Maso vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme dokud těsto nezhnědne.

Mezitím si připravíme omáčku z červeného vína. Na velké pánvi osmažíme odřezky, které nám zbydou po očištění svíčkové. Přidáme šalotku, pepř a tymián a za častého míchání smažíme, dokud se šalotka nezbarví dozlatova.

Pak zalijeme trochou octa a necháme několik minut probublávat. Přidáme víno a dlouho omáčku redukujeme. Přidáme vývar, bobkový list a dlouze vaříme, dokud omáčka nemá požadovanou konzistenci.

Maso vyndáme z trouby a necháme chvilku odpočinout. Těsně před podáváním na stůl zalijeme omáčkou.

« zpět