14. 03. 2017
2 plátky vysokého roštěnce
1 lžíce hladké mouky
3 lžíce dijonské hořčice
20 g (1 čajová lžička) másla
2 lžíce olivového oleje
500 ml hovězího vývaru
sůl
pepř
1 velká cibule, nakrájená na tenké kroužky
1/2 šálku hladké mouky
rostlinný olej
Steaky z vysokého roštěnce nechte chvilku “odpočinout” při pokojové teplotě. Okraje mírně nařízněte, aby se při opékání maso propeklo rovnoměrně. Osolené a opepřené filety potřete hořčicí na jedné straně. Stejnou stranu obalte moukou. Na pánvi rozpusťte máslo a olivový olej, na něm steaky zprudka opečte, nejprve obalenou stranou.
Hotové steaky zabalte do alobalu a připravte si omáčku.
Do výpeku přilejte hovězí vývar a přidejte lžíci hořčice, dokud se nerozpustí všechny hrudky. Omáčku nechte zredukovat, aby zhoustla.
Nakonec steaky vraťte do omáčky a chvilku povařte.
V hluboké pánvi na vyšší vrstvě oleje zprudka osmažte osolené cibulové kroužky obalené v hladké mouce. Osmaženou cibuli pak nechte okapat na papírovém ubrousku. Aby kroužky zůstaly křupavé, vložte je do trouby vyhřáté na 50°C.
Steaky dejte na talíř, zalijte omáčkou a posypte vrstvou cibulových kroužků. Jako příloha se nejlépe hodí brambory.