Vídeňský roštěnec s cibulovými kroužky

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-4.png

14. 03. 2017

Ingredience 

2 plátky vysokého roštěnce

1 lžíce hladké mouky

3 lžíce dijonské hořčice

20 g (1 čajová lžička) másla

2 lžíce olivového oleje

500 ml hovězího vývaru

sůl

pepř

 

1 velká cibule, nakrájená na tenké kroužky

1/2 šálku hladké mouky

rostlinný olej

 

 

Návod

Steaky z vysokého roštěnce nechte chvilku “odpočinout” při pokojové teplotě. Okraje mírně nařízněte, aby se při opékání maso propeklo rovnoměrně. Osolené a opepřené  filety potřete hořčicí na jedné straně. Stejnou stranu obalte moukou. Na pánvi rozpusťte máslo a olivový olej, na něm steaky zprudka opečte, nejprve obalenou stranou.

Hotové steaky zabalte do alobalu a připravte si omáčku. 

Do výpeku přilejte hovězí vývar a přidejte lžíci hořčice, dokud se nerozpustí všechny hrudky. Omáčku nechte zredukovat, aby zhoustla.

Nakonec steaky vraťte do omáčky a chvilku povařte.

V hluboké pánvi na vyšší vrstvě oleje zprudka osmažte osolené cibulové kroužky obalené v hladké mouce. Osmaženou cibuli pak nechte okapat na papírovém ubrousku. Aby kroužky zůstaly křupavé, vložte je do trouby vyhřáté na 50°C.

Steaky dejte na talíř, zalijte omáčkou a posypte vrstvou cibulových kroužků. Jako příloha se nejlépe hodí brambory.

« zpět