25. 11. 2016
Ingredience:
1,5 kg nízkého roštěnce
Rostlinný olej
Sůl
Mletý černý pepř
Návod:
Vyndejte hovězí maso z ledničky na cca 30 minut, aby dosáhlo pokojové teploty.
Předehřejte troubu na 140°C . Maso potřete troškou oleje a pořádně do něj vmasírujte sůl a černý mletý pepř (nebojte se toho J).
Vložte maso na rozpálenou pánev a opečte ze všech stran. Maso se tak zatáhne a nepustí tolik vody.
Maso spolu se šťávičkou z pánve přendejte do pekáčku. Hodinku pečte v troubě (záleží, jak moc máte rádi maso propečené).
Upečené maso nechte chvilku odpočinout a pak ho pokrájejte na tenounké plátky.
Roast beef je skvělý i druhý den (no, nevím proč, ale u nás nikdy nic nezbyde)!