Roast Beef

copy-of-pro-tip-3.png

25. 11. 2016

Roast beef

Ingredience:

1,5 kg nízkého roštěnce

Rostlinný olej

Sůl

Mletý černý pepř

 

 

Návod:
Vyndejte hovězí maso z ledničky na cca 30 minut, aby dosáhlo pokojové teploty.

Předehřejte troubu na 140°C . Maso potřete troškou oleje a pořádně do něj vmasírujte sůl a černý mletý pepř (nebojte se toho J).

Vložte maso na rozpálenou pánev a opečte ze všech stran. Maso se tak zatáhne a nepustí tolik vody.

Maso spolu se šťávičkou z pánve přendejte do pekáčku. Hodinku pečte v troubě (záleží, jak moc máte rádi maso propečené).

Upečené maso nechte chvilku odpočinout a pak ho pokrájejte na tenounké plátky.

Roast beef je skvělý i druhý den (no, nevím proč, ale u nás nikdy nic nezbyde)!

« zpět