Pošírované hovězí

pro-tip.png

19. 12. 2016

Pošírované hovězí s bylinkovou zálivkou a pórkem

Ingredience:

6 x cibule
6 x
pórek
2 lžíce olivového oleje
200 ml bílého vína

3 litry zeleninového bujónu
1,25 kg hovězí falešné svíčkové

Bylinková zálivka
1 šalotka
6 kyselých okurčiček
1 svazek čerstvého koriandru
1 svazek čerstvé pažitky
1 čajová lžička dijonské hořčice
2 lžičky vinného octa
2 lžičky francouzské hořčičné omáčk
y 4 lžíce řepkového oleje
1 čajová lžička kapar

Návod:

Očistíme a nahrubo nakrájíme cibuli, pórky podélně rozkrojíme a nakrájíme na větší kusy.

V hrnci na rozehřátém olivovém oleji do hněda osmahneme cibuli. Zalijeme bílým vínem a mírně povaříme. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a přidáme pórek. Dohromady vaříme 30 minut.

Hovězí maso vložíme do vývaru a na středním až nízkém plamenu vaříme po dobu dvaceti až pětadvaceti minut.

Maso z hrnce vyjmeme na teplý talíř, přikryjeme fólií a necháme odpočívat po dobu 5 až 10 minut. Z varu vyjmeme pórek, který použijeme jako přílohu.

V mezičase si připravíme pikantní zálivku. Oloupeme a jemně (ale opravdu jemně) nasekáme šalotku, okurčičky a bylinky.

V míse smícháme hořčici, ocet, řepkový olej, francouzskou hořčičnou omáčku a přidáme šalotku, okurčičky, kapary a bylinky.

Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké plátky, zalijeme zálivkou a podáváme s pórkem, jako přílohou.

« zpět