Hovězí rolky po italsku

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-3.png

06. 03. 2017

Ingredience

500 g hovězích plátků

2 lžíce jemně nasekané petrželové natě

2 stroužky česneku, drcené

2 lžíce jemně strouhaného parmezánu

2 lžíce piniových oříšků osmahnutých

6 plátků Prosciutta,

2 lžíce olivového oleje

1/2 sklenky (125 ml) suchého červeného vína

2 šálky rajčatového protlaku

1/4 šálku na drobno nakrájených lístků bazalky

Sůl, pepř

 

Návod

Plátky nejprve paličkou naklepejte na tenko a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Mezitím smíchejte petržel, česnek, parmazán a piniové oříšky v misce a dochuťte mořskou solí a černým pepřem.

Na každý hovězí plátek dejte plátek Prosciutta a potřete jej směsí z petržele. Plátky srolujte a zajistěte párátky nebo provázkem.

Rozehřejte olivový olej ve velké pánvi a na středně vysokém plameni/stupni osmahněte rolky do hněda po všech stranách. Vyjměte rolky z pánve na talíř a zakryjte volně fólií.

Do pánve přidejte víno a povařte, dokud se víno nezredukuje asi na polovinu. Přidejte protlak a přiveďte k varu, směs pak duste na mírném ohni po dobu 5 minut nebo dokud nezhoustne. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Vraťte rolky do rajčatové směsi, promíchejte a povařte, nakonec posypte nasekanou bazalkou.

« zpět