06. 03. 2017
500 g hovězích plátků
2 lžíce jemně nasekané petrželové natě
2 stroužky česneku, drcené
2 lžíce jemně strouhaného parmezánu
2 lžíce piniových oříšků osmahnutých
6 plátků Prosciutta,
2 lžíce olivového oleje
1/2 sklenky (125 ml) suchého červeného vína
2 šálky rajčatového protlaku
1/4 šálku na drobno nakrájených lístků bazalky
Sůl, pepř
Plátky nejprve paličkou naklepejte na tenko a nechte odpočinout při pokojové teplotě. Mezitím smíchejte petržel, česnek, parmazán a piniové oříšky v misce a dochuťte mořskou solí a černým pepřem.
Na každý hovězí plátek dejte plátek Prosciutta a potřete jej směsí z petržele. Plátky srolujte a zajistěte párátky nebo provázkem.
Rozehřejte olivový olej ve velké pánvi a na středně vysokém plameni/stupni osmahněte rolky do hněda po všech stranách. Vyjměte rolky z pánve na talíř a zakryjte volně fólií.
Do pánve přidejte víno a povařte, dokud se víno nezredukuje asi na polovinu. Přidejte protlak a přiveďte k varu, směs pak duste na mírném ohni po dobu 5 minut nebo dokud nezhoustne. Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Vraťte rolky do rajčatové směsi, promíchejte a povařte, nakonec posypte nasekanou bazalkou.