Carpaccio

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-5.png

15. 03. 2017

Ingredience

500 g hovězí svíčkové

1 svazek rukoly

parmazán (hoblinky)

olivový olej

citron

sůl 

čerstvě mletý pepř

bílé tousty

 

Návod

Dobře očištěnou hovězí panenku zabalte do kuchyňské fólie a dejte do mrazáku, aby maso jen trochu ztuhlo a lépe se krájelo. Maso vyjměte z folie a velmi ostrým nožem nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky svíčkové vkládejte na folii, pak je přikryjte další vrstvou folie a maso jemně paličkou (jejím oblým koncem) rozklepejte na tenoučké plátky.

Rozdělte maso na talíře, ozdobte rukolou a hoblinkami parmazánu.

Na dochucení použijte sůl, pepř, olivový olej a citron. Nejvhodnější přílohou jsou bílé tousty.

« zpět