Falešná svíčková s česnekem

copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-copy-of-pro-tip-4.png

09. 04. 2017

Ingredience

1 kg falešné svíčkové

1 pečený česnek (viz postup níže)

2 lžíce česneku nakrájeného nadrobno

1 lžíce tymiánu

1 lžíce rozmarýnu

1 lžíce olivového oleje

snítky rozmarýnu a tymiánu

sůl a pepř 

 

Návod

Předehřejte troubu na 150ºC. Smíchejte nakrájený česnek, tymián, rozmarýn a olivový olej v malé misce. Maso očistěte a rozřízněte podélně na půlku. Na spodní půlku dejte pečený česnek a zaklopte  druhou půlkou masa. Kusy svažte provázkem.

Na pánvi nechte rozpálit olej a maso pořádně opečte ze všech stran, dokud nezhnědne. Pak maso osolte a opepřete ze všech stran a potřete směsí z česneku, tymiánu, rozmarýnu a olivového oleje.

Maso dejte na pekáč spolu se snítkami tymiánu a rozmarýnu a pečte v troubě cca hodinu.

Upečené maso pak ještě nechte odpočinout zabalené do alobalu alespoň pět minut.

 

 

Pečený česnek

Ingredience

1 celá palice česneku

2 lžičky čerstvých nasekaných lístků tymiánu

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce balzamikového octa

Návod

Česnek rozdělte na stroužky a zbavte slupky. Smíchejte s čerstvým tymiánem, olivovým olejem a balsamikem. Směs zabalte do alobalu a v předehřáté troubě pečte při teplotě 180ºC po dobu 35 minut. 

Upečený česnek vyndejte z alobalu a nechte vychladnou.

« zpět